Batman Devlet Hastanesi

Batman Devlet Hastanesi 11 May

Batman devlet hastanesi inşaatının sırasında, hastanenin çevresinde ki mevcut yoların korunması için geçici kazık sistemi uygulanmıştır. Bu sistemin devamlılığı kısa bir süre içinde tamamlanacağından dolayı yol ve kazık sistemlerinin desteklenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Projenin güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için geosentetik donatılı istinat duvarı sistemi tercih edilmiş olup, duvar yüksekliği 3 metre ile 12 m arasında değişiklik göstermektedir. Geosentetik donatılı duvar sistemleri ön cephesinde kullanılan cephe elemanına göre isimlendirilmekte olup, projemizde çelik hasır ve toprak tutucu Geotex malzemesi kullanılarak yeşillenebilir istinat duvarı yapılmıştır. Duvar sisteminde donatı olarak Low&Bonar firmasının üretmiş olduğu 100/30 kN/m çekme mukavemetine sahip Geogrid ürünleri tercih edilmiş, duvarın arka yüzeyinde oluşturulan drenaj hatlarında ise drenaj çakılının tıkanmaması için TechTex DC 12 Örgüsüz Geotekstil ürünü kullanılmıştır. 

İmalatı tamamlanan Yeşil İstinat Duvarı hastanenin çevresinde ki karayolu ve kazık sistemlerini sorunsuz bir şekilde taşımaktadır.